torstai 8. tammikuuta 2009

Dmitri Ganinin testamenttiDMITRI GANININ TESTAMENTTI

          Minun vereni valui Tallinnan katukiviin. Äiti yritti soittaa minulle, mutta olin jo kuollut. Virolainen poliisi hakkasi ja potki minua, sitten virolainen uusnatsi työnsi kylkeeni puukon. Kauhea kipu löi minut maahan. En noussut enää. Minä kaaduin puolustaessani Vapauttajasoturia. Me vartioimme sitä öisin, kun virolaiset vandaalit ja uusnatsit yrittivät häpäistä muistomerkin ja esi-isiemme kunnian. Tänään jokaisen venäläisen veri kiehuu raivosta. Me emme koskaan anna anteeksi emmekä unohda. Tallinnan verinen huhtikuu merkitsee minulle kostoa. Se maa, jolle vereni valui, kuuluu nyt venäläisille. Venäjän nuoriso Riiasta Vladivostokiin on yhdessä rintamassa. Venäjän lippuun kiedottu arkkuni makaa kotikyläni Mustveen kirkkomaassa. Ylösnousemukseni päivä on lähellä. Minä en koskaan unohda, eikä minua unohdeta. Minä rakastin elämää, mutta virolaiset fasistit eivät antaneet minun elää. Minä puolustin omaa kansaani ja sen Voittajasotureita. Älkää unohtako minua. Kostakaa puolestani virolaisille fasisteille. Antakaa heidän maksaa jokaisesta veripisarastani kallis hinta. Ikuinen kunnia Vapauttajasotureille! Ikuinen kirous virolaisille fasisteille, Venäjän ja Viron kansojen vihollisille!

 

Dmitri Ganin valuu kuiviin Tallinnan katukiviin.

2 kommenttia:

  1. Hiukan mietin tämän kuvan osalta valokuvaajan etiikkaa: onko tärkeämpää ottaa räikeä kuva kuin auttaa Dmitriä.

    Dmitrin kohtalo tietenkin surettaa, mutta kyllä vastuulliset löytyvät Venäjältä. On mielestäni väärin sallia nuorten epäasiallinen virovastainen kiihotus. Dmitrin sukupolvelle pitäisi opettaa historiaa oikein ja lopettaa neuvostoaikainen aivopesu.

    VastaaPoista
  2. Viron ja Suomen historia on jo samankaltainen itsenäisyys yritysten osalta, ne on tavallaan pyyhitty pois ja vain äärioikeiston saama Leninin tunnustukset viitataan harvoissa historian tiedoissa.

    Viro joka keisarin alaisuudesta muutti Bolsefistien viholliseksi, ensin Saksan ja sitten Englannin, Ranskan, Puolan ja Suomen Mannerheimin yllytys-sotaan,Pietaria valloittamaan. Virossa oli Myös Venäjän valkokenraali Judenits joukkoineen mukana,joka sitä ennen piti hoviaan Suomen hotelli Tornissa ja Mannerheimin suojeluksessa. Viro tuli järkiinsä vasta häviön jälkeen ja teki rauhan lännen harmiksi.

    VastaaPoista